Udgivet den 1. september 2004

DitoBus vinder licitation i Vestsjællands Trafikselskab

Nye busselskaber skal køre for VT

Vestsjællands Trafikselskabs (VT) bestyrelse har på sit møde 17. september 2004 valgt nye busejere til en del af kørslen efter gennemførelsen af 8. udbud af almindelig rutekørsel.

Kontrakterne er vundet af DitoBus A/S, Gislinge Turistfart ApS, Bent Thykjærs Turistbusser, Connex Danmark A/S og Torbens Rute- og Turistbusser.

Bestyrelsen ønsker tillykke med kontrakterne og ser med tilfredshed på, at der kommer nye aktører (Gislinge Turistfart og Bent Thykjær) på markedet. Det er med til at sikre en god og sund konkurrence.

Udbuddet har omfattet knap 10 pct. af VT's kørsel, og bestyrelsen har blandt de 109 indkomne tilbud fra ni forskellige busselskaber valgt de økonomisk mest fordelagtige tilbud vurderet i en helhed ud fra bl.a. følgende kriterier: Erfaring med hensyn til kollektiv trafik, fleksibilitet, arbejdsmiljø for personalet, kvalitet, busstandard, pris, serviceniveau og organisation.

Bestyrelsen kan glæde sig over, at kørslen efter 8. udbud, bliver en del billigere end forventet. VT har budgetteret med en prisstigning på 10 pct., men de valgte tilbud betyder, at kørslen reelt ikke bliver dyrere end i dag. De fleste af de nye kontrakter har en løbetid på godt 6 år, og netop den forholdsvis lange kontraktløbetid er formentlig en medvirkende årsag til at priserne holdes i ro.

For at tilgodese miljøet vil samtlige nye busser - i lighed med de fleste af de øvrige busser, der udfører kørsel for VT - blive udstyret med partikelfiltre. Mindst 12 busser ud af de 28 busser, som udbuddet omfatter, vil blive udskiftet med nye i begyndelsen af 2005.

Bent Thykjærs Turistbusser vandt kørslen med 7 busser på ruterne 20, 77, 741 og 742 i Bjergsted kommune samt ruterne 231 og 232 i Hvidebæk kommune

Gislinge Turistfart ApS vandt kørslen med 4 busser på ruterne 651, 652 653 og 654 i Dragsholm kommune.

Tobens Rute- og Turistfart vandt kørslen med 2 busser på rute 390 i Gørlev kommune.

Connex Danmark A/S vandt kørslen på rute 81 Sorø-Stenlille samt på ruterne 811, 812, 813 og 814 i Stenlille kommune med i alt 5 busser.

DitoBus A/S genvandt kørslen på ruterne 143, 151, 152, 222 i Jernløse og Tølløse kommuner samt ruterne 801, 802, 803 og 804 i Sorø kommune. Ny kørsel er vundet på ruterne 110 i Holbæk kommune og på ruterne 141 og 701 i Tornved kommune. I alt kørsel med 10 busser.

Bent Thykjærs Turistbusser, der er en personligt ejet virksomhed, er den ene af to nye busejere hos Vestsjællands Trafikselskab. Firmaet er hjememhørende i Horsens og er velkendt i Jylland, hvor det i forvejen udfører kørsel for trafikselskaber og kommuner. Desuden har selskabet mange års erfaring med turist-, handicap- og minibuskørsel. Bent Thykjærs Turistbusser udfører kørsel med ca. 300 busser.

Den anden af de nye busejere er Gislinge Turistfart, der er organiseret som et anpartsselskab med Marianne og Villy Kristoffersen som ejere. Selskabet har i flere år været aktiv på markedet for turistk

Nyheder

– En del af DitoBus Gruppen A/S
crossmenuarrow-right