Udgivet den 11. april 2024

Projekt ”Nærbus” med DitoBus som operatør

I samarbejde med Faxe Kommune har Movia fra mandag den 8. april 2024 igangsat et pilotprojekt, som hedder Nærbus, og DitoBus er operatør på projektet.

Nærbus er en dynamisk busordning, hvor passageren kan bestille en tur med bussen via en app. Det vil sige, at bussen ikke kører en fast rute eller efter en bestemt køreplan, men efter bestilling. Passageren vælger selv tidspunkt og det ønskede stoppested for påstigning og afsætning. Appen oplyser derefter passageren om forventet afhentningstid og samlet rejsetid. At ordningen er dynamisk betyder, at bestillingerne får appen til løbende at optimere bussens rute, så passagererne kommer frem hurtigst muligt.

Med Nærbus-projektet testes det, om denne ordning kunne være en fleksibel løsning til brug i landområder. Projektet afprøves indtil slutningen af 2025.

Nærbusserne kører mellem stoppestederne i og omkring Haslev som erstatning for buslinjerne 265, 266 og 267. Nærbusserne kører på bestilling alle hverdage kl. 06.00 - 22.00.

Foreløbigt er der indsat to af vores minibusser til opgaven, men det har allerede i den første uge været en stor succes, så vi må se, om 2 busser er nok!

Den 10. april 2024 blev åbningen af projektet officielt markeret ved Haslev Station, hvor både ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive, og adm. direktør i Movia, Dorthe Nøhr Pedersen, holdt åbningstaler.

Appen ”Nærbus” kan downloades til smartphones fra App Store eller Google Play.

Billederne er fra åbningseventet.

Nyheder

– En del af DitoBus Gruppen A/S
crossmenuarrow-right